Plusminus

Het onderwerp kwam weleens voorbij in het blad voor en door mensen die te maken hebben met bipolariteit. In de artikelen die ik de afgelopen jaren schreef kwam de eeuwenoude filosofie zo nu en dan aan bod. Voor het lentenummer van 2020 met het thema ‘Ik ben stabiel’ vroeg ik de hoofdredacteur of ik een artikel mocht wijden aan de Stoïcijnse levensfilosofie. Dat was goed. Het resultaat is hieronder te lezen. Ik maakte dankbaar gebruik van De Nieuwe Stoa, The Daily Stoic en de inleidingen van de drie klassieke werken om de geschiedenis ervan samen te vatten.

Laagdrempelig

Ik heb geprobeerd om een laagdrempelige introductie te schrijven voor een manier van denken en leven die best hardcore uit de hoek kan komen. De toepassing van begrippen als ‘amor fati’ en ‘memento mori’ heb ik bewust achterwege gelaten. Die komen nog wel een keer voorbij.

Ben dankbaar dat plusminus mensen een plek geeft om ervaringen te delen. Om anderen en zichzelf te helpen. Onderstaand artikel uit het kwartaalblad staat in het lentenummer van 2020. Het is hier te bestellen. Als je benieuwd bent naar wat plusminus doet neem dan eens kijkje op de site.


%d bloggers liken dit: