Over

Tijdens mijn zoektocht naar een stabieler leven is de Stoïcijnse levensfilosofie op mijn pad gekomen. Technologische ontwikkelingen fascineren mij ook al jaren. Op mijn vijftiende ben ik gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis.

Van die eerste twee weet ik niet heel veel. Ik ben sinds het najaar van 2017 aan het verdiepen in het Stoïcisme. Heb er een aantal boeken over gelezen en ben er dagelijks mee bezig aan de hand van o.a. een dagboek met een begeleidend tekstboek. Hier ben en en blijf ik een student in. Ik merk dat ik er baat bij heb om deze praktische filosofie toe te passen. Op deze blog wil ik mijn ervaringen delen en leren van het proces dat hiermee gepaard gaat.

Evenmin weet ik veel van technologie. Ik volg de ontwikkelingen met grote interesse. Het idee dat we als mens steeds meer vergroeid raken met technologie intrigeert mij. Het heeft positieve en negatieve effecten. De mens creëert technologie en deze verandert ons. Vanuit de lens van een psychische aandoening wil ik onderzoeken waar de kansen en beperkingen liggen van technologische impact.

De meeste kennis heb ik van leven met bipolariteit. Hier heb ik sinds mijn puberteit mee te maken. Het is iets waar ik de rest van mijn leven rekening mee moet houden. Echter beschouw ik het niet meer als een onderdeel van mijn identiteit. Na een terugval in 2016 werd het een beginpunt van een nieuw verkenningstocht. De Stoïcijnse filosofie en technologische ontwikkelingen zijn hierbij op de voorgrond gekomen. In deze blog wil ik mijn interesses gaan verenigen en samen met jou als lezer gaan verkennen hoe deze kunnen helpen om een stabiel en goed leven te kunnen leiden. En hoe je ermee omgaat als dat niet per se het geval is.

%d bloggers liken dit: